top of page

Nebola to len povrchná zábavka, ale plnohodnotný čas

Updated: Jun 25


Piaty ročník Akadémie veľkých diel bol opäť plný výnimočných príbehov. Všetky nám nie je možné zachytiť, ale dôležité je, že sa tieto príbehy udiali, že sú živé, zrejúce a tvorivé tam, kde sú, na mnohých miestach po celom Slovensku. Tešíme sa z našich stálych a verných klubov Akadémie, ktoré otvorili brány svojej školy Akadémii už po piatykrát. Špeciálne sme vďační za školy, ktoré sa do Akadémie pridali v tomto školskom roku po prvýkrát a obohatili tak celkový počet ľudí, ktorí sa zapojili do programov Akadémie v jednom roku, na takmer 900.


študenti Akadémie veľkých diel nás prišli navštíviť v kaštieli v Ivanke pri Dunaji

študenti Akadémie veľkých diel nás prišli navštíviť v kaštieli v Ivanke pri Dunaji


Spomeniem aspoň zopár z nich - Gymnázium v Stropkove, Základná škola v Miloslavove, Gymnázium Martina Kukučína v Revúcej, komunita okolo kapucínov v Pezinku, Stredná zdravotnícka škola v Ružomberku či Katolícka spojená škola sv. Mikuláša v Prešove. Pozrite si kompletný zoznam škôl a iných miest, kde Akadémia pôsobila v tomto roku.


Cez príbehy veľkých diel sa tento školský rok 23/24 rozvíjalo v našich programoch spolu 471 stredoškolákov po celom Slovensku, 123 základoškolákov, ktorí mali ako prví možnosť zažiť si Akadémiu aj pre ôsmakov a deviatakov, 219 účastníkov Akadémie pre kolegov, kde spolu diskutovali učitelia, psychológovia, riaditelia, rodičia, mladí pracujúci a mnohí ďalší.


A všetkých týchto diskutujúcich a hľadajúcich pravdu, dobro a krásu v príbehoch veľkých diel spolu sprevádzalo 85 učiteľov Akadémie, s ktorými máme česť spolupracovať a spoločne tvoriť toto dielo. Práca s našimi učiteľmi nám ukazuje, že slovenské školstvo má svojich neviditeľných hrdinov, ktorým skutočne záleží na rozvoji mladých ľudí a chcú im priniesť len to najlepšie.


Vážime si túto nezastupiteľnú úlohu učiteľov, ktorá prináša ovocie často až v dlhodobom horizonte. Vďaka pravidelnej reflexii a spätným väzbám, ktoré zbierame od našich študentov v programe, sa môžeme tešiť z ich rozvoja už teraz a pripomínať tak našim učiteľom dôležitosť a zmysluplnosť ich práce. Prečítajte si, čo povedali študenti, keď sa obzreli za týmto školským rokom stráveným v Akadémii veľkých diel.

Kristína Barteková, koordinátorka vzdelávania Akadémie veľkých diel

Comments


bottom of page